Android İçin En İyi Güvenlik Programı Seçildi

Android İçin En İyi Güvenlik Programı Seçildi

PC Security Labs tarafından yapılan güvenlik testlerinde mobil cihazlardaki Android İşletim Sistemlerinde karşılaşılan tehditlerin yüzde 99,9’unu önleyen Kaspersky Internet Security for Android programı birinci oldu.

Yapılan test Android İşletim Sistemi 4 ve üzerinde çalışan mobil cihazlarda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen testte cihazların SD kartlarına yazılım örnekleri ve geçerli uygulamalar yazıldı sonrasında ise cihazlara güvenlik programları yüklendi. Taramalar gerçekleştirildi ve zararlı olan ya da olmayan uygulamalarla ilgili tüm hatalar kaydedilerek veriler hesaplandı.

Yapılan araştırmaya 13 farklı firmaya ait ürün katıldı. Testler sonucunda Kaspersky Internet Security for Android yazılımı 2435 zararlı programdan 2434’ünü algıladı ve yanlış uyarı vermedi.

Günümüzde en popüler mobil işletim sistemi Android olduğu için kullanıcılar son 1 yılda 3 milyon 400 binden fazla tehditle karşılaştı. Bunların yüzde 59’u kullanıcılardan para çalma potansiyeline sahiptir. İstatistikler, Android cihazınızın güvende olması için güvenilir araçlara sahip olmanın kritik önemde olduğunu net bir şekilde göstermekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir