Sömürgeci Ülkeler İslam İle Terörü Bir Tutmayı Sürdürüyor

Sömürgeci Ülkeler İslam İle Terörü Bir Tutmayı Sürdürüyor

Terörün rengi, dili, dini olmamasına rağmen ısrarla İslam dinini terör ile bir bütün gösteren geçmişi soykırım ve insan katliamlarıyla dolu sömürgeci ülkelerin bu algısına karşı müslüman camiasından herhangi bir tepki gelmiyor. İslam hoşgörü ve barış dinidir.

Küresel terörizm insandan ve sistemden kopuk değildir, bizzat bu sistemin bir ürünü olarak karşımızda durmaktadır. Üstelik bu olgu yaşadığımız dünyada kendine kalıcı bir yer edinmiş ve birçok fonksiyonu icra etmekle vazifelendirilmiştir.

Sömürgeci ülkeler İslamı teröre bulaştırarak İslam dininden nefret edilmesini, Kürtleri kullanarak Kürtlerden nefret edilmesini bu sayede Türkiye’nin parçalanmasını umuyor.

Yaşadığımız dünyada terörizm birçok kimseye bir savaş aracı olarak hizmet etmektedir. Bu hizmetten bireyler, gruplar, devletler, istihbarat servisleri yararlanmaktadır. İslam dini tarzı ise, hiçbir şart altında özünde fitne, kaos ve şiddeti barındıran, masum sivil üzerinden siyaset icra etmeye izin vermemiş, meşru kılmamıştır. Bilindiği üzere din, yapılan eyleme meşruluk verme işlevine de sahiptir.

Yapılan dini olmayan bir eylem, din kisvesi altında sunulabilir.

Batı dünyasının bu tür bahanelerle İslam’a saldırması yanlıştır. Yani terörist bir grubu bahane ederek tüm Müslümanların batıya düşman olduğunu, terörist olduğunu, insan haklarına riayet etmediğini, çoluk çocuk katlettiğini söylemeleri halinde asıl amaç terörü lanetlemek değil, İslam dinini karalamaktır. Ayrıca bu saldırıları yapanlara ve bu yakıştırmaları yapanlara, kastettikleri hangi İslam ve kimin İslamı? diye sormak gerekir.

Terör bugün kutsal olanı sadece bir paravan olarak kullanmaktadır. Aynı şekilde bunu dine karşı saldırıda ve karalamada malzeme olarak kullananlarda dine aynı şekilde davranmaktadırlar. Bu davranış şekilleri islamophobia veya din düşmanlığından kaynaklanan davranışlardır. Biri dini, yaptığı şiddete alet etmekte, diğeri ise bunu fırsat bilip o dini ve o dine inananları karalamakta, aşağılamakta, psikolojik baskı yapmakta hatta şiddet uygulamaktadır. Bu çerçevede terörist bir grup sırf Müslüman veya sırf Hıristiyan diye o dini tümden hiçe sayıp kötülemenin bir manası yoktur. Unutulmamalıdır ki her iki durumdan da rant sağlayan ve fayda görenler bu durumunun devam etmesini sağlayacaklardır.

Sömürgeci Dış Güçlerin İslam Dünyasına Karşı Oyunu

Müslümanlar Yoğun Psikolojik Baskılarla Zorla Terörün İçine Çekilmekte

Hamenei:İslam Dünyasındaki Savaş ve Terörün Arkasında Amerika Var

İslam Düşmanlığı Yapılan 20 Bilgisayar Oyun Adı Bakanlığın Kitapçıklarında Belirtildi

İspanya’daki İslam Varlığına Nasıl Son Verildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir