Çinlilerin 5 Yılda Yapamadığı İnşaatı Türkler 1 Yılda Bitirdi Ruandalılar Şaşkın

Çinlilerin 5 Yılda Yapamadığı İnşaatı Türkler 1 Yılda Bitirdi Ruandalılar Şaşkın

Türk inşaat sektörü malzeme ve işçilik yönünden Çinlilerden çok çok üstün olmasına rağmen yurt dışında tam olarak bu bilinmediği için Çinliler tercih ediliyor ve son çare olarak Türk firması tercih edildi. Çinliler yerine Türk firmanın işe getirilmesi, Afrika kıtasında çok görülmüş bir şey değil.

Ruanda hükümeti, Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak ve Ruanda’nın kongre turizmine katkıda bulunacak Kigali Konferans Merkezi ile otelin inşasını 2009 yılında Çinli Beijing Construction Engineering Group(BCEG) şirketine verdi ve şirket bu inşaatı 3 yılda bitirme taahhüdünde bulundu ancak denetimler sonucunda işin sadece yüzde 20’sini tamamladığı ve sonrasında hiç bir çalışma yapmadığı ortaya çıktı.

Ekonomik zirveye ev sahipliği yapacak Ruanda’da zaman giderek daraldığı için işleri devralan Summa Group, projeyi 1 yılda tamamladı.

Akıllı bina özellikleri taşıyan 2 bin 600 kişilik kongre merkezinde 3-D filmlerin de izlenebileceği bir sinema salonu bulunuyor. Otel ise 292 odalı ve 5 yıldızlı.

Türklerin inşaat işleri konusunda yabancı ülkelerde reklama ihtiyacı var. Türk inşaat sektörü inşaat işlerinden hiç anlamayan Çinlilere karşı çok çok üstün durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir