Boğaziçi Üniversitesi Yaşlılara Çeşitli Programlarda Sertifikalı Kurs Veriyor

Boğaziçi Üniversitesi Yaşlılara Çeşitli Programlarda Sertifikalı Kurs Veriyor

Boğaziçi Üniversitesi Yaşlılara Çeşitli Programlarda Sertifikalı Kurs Veriyor

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) bünyesinde başlatılan, orta ve üzeri yaş grubuna hitap eden eğitimler dizisi, katılımcılara üniversite hayatını yeniden tattırmayı ve onlara çeşitli seçenekler ile nostaljinin yanı sıra özgün bir eğitim-öğretim deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir.

İkinci Bahar Akademi için oluşturulan programlar ve modüller, enstitünün de katkılarıyla Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanmaktadır.

Akademide eğitimler, her biri 6 hafta süren 4 dönemde verilmektedir. Eğitim programları, her biri 6 hafta boyunca devam eden modüllerden oluşmaktadır. Modüllere katılım birbirinden bağımsızdır ve her modül, haftada üçer saat olacak şekilde 6 hafta boyunca devam eden 18 saatlik eğitimi içerir.

Başlıca eğitim programları:
Güncel Dünya
Sosyal Bilimler
Tarih ve Arkeoloji
Güzel Sanatlar ve Edebiyat

Dersler hafta içi, 10.00-13.00 ve/veya 14.00-17.00 saatleri arasında, bir kısmı yüz yüze bir kısmı ise uzaktan yapılmaktadır. Ayrıca, Cuma günleri kısa eğitimlerin yer aldığı atölyeler de bulunmaktadır.

Bir modüle katılanlar Boğaziçi Üniversitesi Modül Katılım Belgesi alır. Bir programdan 4 modülü başarıyla tamamlayan katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi İkinci Bahar Akademi Program (ilgili eğitim programı) Sertifikası, herhangi 4 modülü başarıyla tamamlayanlar Boğaziçi Üniversitesi İkinci Bahar Akademi Sertifikası almaya hak kazanır.

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına ve herhangi bir modüle katılmış olan katılımcılara yüzde 20 indirim, eşiyle birlikte katılanlara, eşlerden birine yüzde 50 indirim ve aynı dönemde iki ayrı modüle katılımda, modüllerden birine yüzde 50 indirim uygulanmaktadır. Birden çok indirim almaya hak kazanan katılımcılara sadece en yüksek orandaki indirim uygulanır.

2022-2023 döneminde her bir modülün ücreti KDV dahil 3 bin 750 TL’dir. Banka kredi kartlarına taksit yapılır.

Kayıt yaptırdıktan sonra eğitim başlamadan önce yapılacak iptallerde, ödenen bedelin yüzde 80’i iade edilir. Eğitim başladıktan sonra ayrılanlara ödeme iadesi yapılmaz.

Ayrıntılı bilgi için:
ikincibahar.buyem.com.tr/akademi-hakkinda/


Soru Sorun