İnternet Sahtekarları Türkiye’deki Kullanıcıları Hedef Alıyor

İnternet Sahtekarları Türkiye’deki Kullanıcıları Hedef Alıyor

Türkiye’deki pek çok kullanıcıya gönderilen sahte mailler çok tehlikeli. Güvenlik firması Trend Micro bu sahtekarlara karşı kullanıcıları uyarıyor.

İnternet sahtekarları kullanıcıları aldatarak kişisel bilgilerini çalmak için yeni yöntemler geliştiriyor.

Sahtekarlar Türkiye çapında kullanıcıların adlarına gönderilen kargoları 15 gün içinde teslim almaları gerektiğini aksi halde 25 TL tazminat ödemek zorunda kalacaklarına dair mail göndermeye başladı.

Bu sözde sorunun çözülmesi için kullanıcılara adres bilgilerini değiştirmek için formu indirmeleri belirtiliyor ve bu şekilde zararlı yazılımla bilgisayara virüs bulaşıyor. En çok tercih edilen yöntem bu tip maillerle cihaza zararlı programlar bulaştırmaktır.

Bu tip bir mail yakınlarından bile gönderilse kullanıcılar gönderen kişiyle ya da kurumla telefondan iletişime geçerek bunun doğruluğunu kontrol ettirmelidir.

İnternet hırsızları fidye yazılımlarla kullanıcılardan para sızdırmaya çalışıyor. Zararlı yazılım bulaşan cihazları kilitleyerek belli bir ücret karşılığında kilidin kaldırılacağı belirtiliyor.

2014 yılında dünya çapında en çok fidye yazılım saldırısına uğrayan 5. ülke Türkiye oldu. Saldırıların yüzde 3.35’i Türkiye’yi hedef aldı. 2014’ün ilk çeyreğinde ise Türkiye, dünyada en çok fidye yazılım saldırısına uğrayan 3. ülke olmuştu.

Türkiye’de yaşanan en dikkat çekici fidye yazılım tehdidi ise geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki internet sağlayıcılar adına düzenlenen sahte faturalarla yayılan fidye yazılımları oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir