Damalı Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Damalı Kek

Damalı Kek yapmak için 4 adet beyaz, 4 adet kakaolu olmak üzere 8 uzun parça kek elde etmek gerekir.

Beyaz kek Malzemeler:
Kabartma Tozu (1 Paket)
Süt (1,5 Su Bardağı)
Sıvı Yağ (Yarım Su Bardağı)
Toz Şeker (1,5 Su Bardağı)
Un (3 Su Bardağı)
Vanilya (1 Paket)
Yumurta (4 Adet)

Kalıp yağlanıp unlanır. Yumurtalar cam bir çırpma kabına kırılır. Şeker eklenip mikserle koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Çırpılmış yumurtaya ılık olarak süt ve sıvı yağ eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır. Karışıma un elenerek ilave edilir. Kek hamuru kalıba dökülerek düzgünce yayılır.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırına konarak 35-40 dakika pişirilir. Pembeleşip sünger gibi olduğunda fırından alınarak kalıptan çıkarılır.

Kakaolu kek için Malzemeler:
Kabartma Tozu (1 Paket)
Kakao (3 Çorba Kaşığı)
Süt (1,5 Su Bardağı)
Sıvı Yağ (Yarım Su Bardağı)
Toz Şeker (1,5 Su Bardağı)
Un (2,5 Su Bardağı)
Vanilya (1 Paket)
Yumurta (4 Adet)

Hazırlanışı: Beyaz kekte uygulanan işlemlerin aynısı yapılır.

Kreması için malzemeler:
Kakao (2 Çorba Kaşığı)
Margarin (50 Gr)
Süt (3,5 Su Bardağı)
Toz Şeker (1 Su Bardağı)
Un (3 Çorba Kaşığı)
Yumurta (1 Adet)

Bir tencerede un, yumurta, şeker ve kakao karıştırılır. Soğuk süt yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırılarak ilave edilir. Sütün ilavesi sırasında topaklanmamasına dikkat edilmelidir. Sütün tamamı karıştırıldıktan sonra ocağa konup sürekli karıştırmak suretiyle pişirme işlemine devam edilir. Koyulaşmaya başladığında ocak kısılır ve karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra margarin ilave edilip karıştırılarak eritildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuma esnasında ara sıra karıştırılarak üst kısımda kabuk tutması önlenir. (Kabuk tutarsa karıştırıldığında pütürlü bir krema olacaktır.)

Kekin Şekillendirilmesi:
Beyaz kek ve kakaolu kek soğuduktan sonra önce boyuna ortadan ikiye kesilir. Kesilen her parça tekrar boyuna iki eşit parçaya kesilir. 4 adet beyaz, 4 adet kakaolu olmak üzere 8 uzun parça kek elde edilir. Ya da her kek iki parçaya kesilerek 4 parça hazırlanır. Kekin üst kısmının parçaları alta, alt kısmının parçaları üste gelecek şekilde bir kakaolu, bir beyaz yan yana ve üst üste krema ile birleştirerek yerleştirilir. İstenirse üzerine de krema sürülür ya da çikolata sosu ile süslenebilir. 1-2 saat buzdolabında bekletilir ve dilimlenerek servis yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir