Makyaj Malzemeleri Kanser Yapıyor İşte Zararları

Makyaj Malzemeleri Kanser Yapıyor İşte Zararları

Dünyada her gün milyonlarca kadın kimyasal boyaları cildine sürüyor çoğu kadın bu kimyasalları yüzünde tutarak uyuyor. Düzenli bir şekilde makyaj yapan kadınlar sürekli kimyasalları cildine sürerek cildi yıpratarak kansere davetiye çıkarıyor. Bu kimyasallar deriden kana karışıyor.

Makyaj malzemelerinde bulunan kömür katranı, fenilediamin, benzen ve formaldehid gibi kimyasal maddeler, yıllar sonra kansere neden oluyor. Amerika merkezli bir şirketin ürettiği pudra kansere neden olduğu gerekçesiyle Los Angeles Üst Mahkemesi tarafından firma 417 milyon dolar tazminata mahkum edildi.

Ayrıca kışın yapılan aşırı makyaj toz, kir, egzoz gazı, kirli havayı cilde çekiyor.

Parfüm, ruj, oje, saç spreyi, fondöten gibi ürünlerin tamamı zararlı kimyasallardan üretiliyor.

Göze sürülen far içinde Polietilen tereftalet ile birlikte 26 kimyasal barındırıyor. Bu kimyasallar, kanser, hormonal bozukluk, kısırlık ve organ tahribatına neden oluyor.

Dudaklara sürülen ruj içinde 33 kimyasal barındırıyor. Polimentil methasirilat adındaki zararlı kimyasal alerji ve kanser hastalığını tetikliyor. Ayrıca Gluten içerikli rujlar ve makyaj malzemeleri bulunuyor.

Parmaklara sürülen oje 31 kimyasal barındırıyor. Oje kısırlığa neden olurken gebelerde bebek gelişimini olumsuz etkiliyor.

Parfümler Benzaldehit ile 250 kimyasal içeriyor. Akciğerleri mahveden kimyasal parfümler çeşitli alejik astımı tetiklerken ağız, göz ve boğazda tahrişe neden oluyor ve kansere neden oluyor.

Saç spreyleri 11 kimyasal içeriyor Oktinoksat, isophtalates yüksek oranda kanser riskine neden olduğu gibi alerji, göz bozuklukları, solunum yollarında tahriş gibi sorunlara neden oluyor.

Fondöten içinde Polimetil metasirilat ile birlikte 24 kimyasal barındırıyor. Alerji ve kanser hastalıklarını tetikliyor.

Bu ürünlerin doğal bitkisel katkısız olanları uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir