İnternet Üzerinden Takıntı Hastalıkları Tedavisi Başladı

İnternet Üzerinden Takıntı Hastalıkları Tedavisi Başladı

Avustralya’da uzmanlar takıntı, saplantı ya da titizlik hastalığı olarak bilinen obsesif kompulsif bozukluk için ilk kez sanal tedavi programını gençler için geliştirdi.

12 ila 18 yaş arasındaki hastalar için kullanılan programı Curtin Üniversitesi Doç. Dr. Clare Rees ve Dr. Rebecca Anderson tasarladı.

Takıntı hastaları istemeden karşılaştığı tekrarlayan rahatsız edici düşüncelerle yaşamaya çalışıyor. Bu düşüncelerden kurtulmak ya da düşüncelerin verdiği sıkıntıyı atlatmak için; aşırı temizlik ve sakınma, düzenlemeyle ilgili aşırı davranışlar; değişik konulardaki şüpheler kapı ya da doğalgazı sıklıkla kontrol etme, onay almak için tekrar tekrar sorma gibi davranışlar sergiliyor.

Kişi mantıklı olmadığını ya da aşırı olduğunu bilse bile düşüncelerin verdiği sıkıntıdan kurtulmak için bazı davranışları gereksiz şekilde tekrarlamaktan vazgeçemiyor.

İnternet üzerinden kullanılan programda takıntı hastaları 8 modulden oluşan bir eğitim alıyor.

Uzmanlar düzelmenin yavaş yavaş ve aşamalarla gerçekleşeceğini ve bunun için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

Program ayrıca takıntı hastalarının ailelerini de kapsıyor. Ailelere takıntı hastası olan çocuklarına hangi konularda dikkat etmesi gerektiği belirtiliyor.

Araştırmacılar ülkenin pek çok yerinde OKB’li hastaların, online olmasıyla tedavi programına rahatlıkla ulaşabildiğini söylüyor.

One Reply to “İnternet Üzerinden Takıntı Hastalıkları Tedavisi Başladı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir