Deterjan kanser yapar mı

Deterjan kanser yapar mı

Devlet düzeyinde deterjanlarla ilgili kanserden korunmayı önleyici yasalar henüz çıkarılmadığı için deterjan kullanmaya mecbursanız, deterjan kullanırken mutlaka izci(pamuk) eldiveni kullanın ve maske takın. Deterjan ürünleri geri dönüşümü olmayan fenol, amonyak, naftalin ve diğer zararlı kimyasal maddeleri içermektedir. Ülkemizin bazı kesimlerinde yapılan çalışmalarda içme sularında bile yüksek miktarlarda deterjan bulunmuş.

Deterjan kanser yapar mı?
Deterjanlar alerjik ve ufak dozlarda alındığı takdirde kronik olarak kanserojendir. Petrol ürünü kimyasal deterjanların tamamı kanserojendir. Sabun üretiminde kullanılan yağların azalmasıyla, Amerika ham petrolden sentetik yolla deterjan üretmye başlayarak deterjan belasını dünyanın başına sardı.

Her türlü Bulaşık ve çamaşır deterjanları, yağ sökücü, leke giderici, yumuşatıcı ve temizlik ürünleri insan vücuduna çeşitli şekilde girerek insan dokularını bozarak çok ciddi ölümcül hastalıklara yol açıyor. Şampuanlarda bulunan Sodium Lauryl Sulfate maddesi kanserojendir. Bu deterjanlar mikropları yok ettikleri gibi insanın akciğer ve beyin hücrelerinide etkiliyor. Ayrıca bu petrokimyasalların çeşitli bilinemeyen hastalıklara neden olduğuda belirtiliyor.

Deterjanların insan vücuduna verdiği zararlar;
Akciğer tahribatı
Akciğer iltihabı
Alerjik reaksiyonlar
Santral sinir sisitemi bozuklukları
Kalp, böbrek ve kan damar rahatsızlıkları
Endokrin ve bağışıklık sistemi bozuklukları
Beyin damarları hasarı
Akciğerlerdeki bronşların eriyip yıpranması
Kan dolaşımı bozuklukları
MS, alzheimer gibi ağır beyin hastalıkları
Karaciğer, böbrek hastalıkları
Kısırlık
Astımı tetikliyor
Deri hastalıkları

Kimyasal deterjanlar temizlik ürünleri yerine neler kullanılmalı?
Mikropları yok eden elektrikli buharlı temizleyici ürünlerle ev temizlenebilir.

Bulaşıklar sirkeli su ya da limonlu suyla yıkanmalı.

El vücut ve saç temizliği için zeytinyağı, defne veya fıstık yağından yapılan hakiki sabunlar kullanılabilir. Şampuan yerine yüzde 100 saf zeytinyağından üretilmiş doğal sabun kullanmalıdır.

Halıları kesinlikle deterjanla temizlemeyin, sirkeli suyla veya buharlı temizleyiciyle silin.

En tehlikeli yer halıdır. Deterjan, fabrika ve böcek zehiri artıkları, inorganik gübre, plastik artıkları gibi artıkların hepsine pestisit deniyor. Bunlar kanser yapan maddelerdir. Halı bütün pestisitleri tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir