Süper Lig AŞ Kurulma Amacı Nedir

Süper Lig AŞ Kurulma Amacı Nedir

Kulüpler Birliği Vakfı, teröre karşı birlik çağrısı yapmak ve Süper Lig A.Ş. işleyiş esasları için bir toplantı düzenledi.

Kulüpler birliği başkanı kulüplerin daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu ve bu paraları sağlayacak oluşumun Süper Lig A.Ş. olduğunu belirterek 18 Süper Lig Kulübünün bu konuda hem fikir olarak ıslak imzaları attığını bu imzaların Cumhurbaşkanına iletileceğini açıkladı. Kulüpler yayın ihalesini yönetmek istiyor ve maç fikstürünü yeni yayıncı kuruluşla belirlemek istiyor.

Şifreli maç yayın havuzu başlatıldığından beri yayın haklarını pazarlayan Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye’deki tüm profesyonel kulüpleri kapsayacak bir yapılandırmayla kulüplerin ortaklaşa kuracağı Süper Lig A.Ş.’ye bu uygulamayı devrediyor.

2017 yılında yapılacak olan Süper Lig şifreli naklen maç yayın havuzu ihalesini Süper Lig A.Ş. gerçekleştirecek. Bu şekilde kulüplerin gelirleri daha da çok artacak.

Naklen yayın ihalesine Süper Lig A.Ş. girecek ve elde edilecek gelirin dağıtımı bu birlik tarafından kulüplere yapılacak.

Kulüpler borç batağında olduğu için Süper Lig A.Ş özellikle Fransa’daki tüm mali disiplini sağlayan futbol kurulunu oluşturacak. Ancak bu kurul devletin atadığı 3 bağımsız hesap denetleyicisinin yönetiminde olacak. Kurul tüm kulüplerin net bilançosunu bilirken kulüplere harcama miktarı belirleyecek ve kulüpler bu tutarın 1 TL fazlasını bile harcayamayacak. Böylece kulüpler hiç bir zaman zarar edecek oranda açık veremeyecek para batıramayacak. Bir nevi futbol denetleme ve düzenleme kurulu olacak.

Süper Lig A.Ş.’nin resmi olarak kurulabilmesi için TFF yasasının değiştirilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir