Whatsapp Vahim Güvenlik Açığı Sorunu Tehlikeli mi Whatsapp Kullanıcıları Dikkat

Whatsapp Vahim Güvenlik Açığı Sorunu Tehlikeli mi Whatsapp Kullanıcıları Dikkat

The Guardian’da çıkan habere göre, WhatsApp’ta bulunan bir güvenlik açığı, kullanıcıların şifrelenmiş mesajlarının Facebook ve diğer üçüncü parti siteler tarafından okunmasını sağlıyor.

Kaliforniya Üniversitesi’nde şifreleme ve güvenlik üzerine araştırmacı olan Tobias Boelter 2016 yılı Nisan ayında güvenlik açığını keşfettikten sonra WhatsApp’ın sahibi Facebook ile iletişime geçti ve klasik şu boş cevapla karşılaştı, “Zaten böyle olduğunu biliyorduk; üzerinde çalıştığımız bir konu değil” bunun üzerine Tobias Belter bu skandalı herkes duysun diye The Guardian medya kuruluşuyla iletişim kurarak olan biteni anlattı.

Boelter: “Bu açık sadece anahtarı değiştirilen mesajların tek tek okunmasına değil, bütün bir sohbet geçmişinin WhatsApp tarafından çözülebilip okunması anlamına geliyor” dedi.

Güvenlik zaafiyetine bilişim alanında çalışan akademisyenlerden tepki gelmeye başladı. Profesör Kirstie Ball “WhatsApp skandalı istihbaratlar için altın madeni ve kullanıcı güvenine büyük bir ihanet” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir