Yandex Navigasyon Sadece Sesle Türkçe Adres Arayabiliyor

Yandex Navigasyon Sadece Sesle Türkçe Adres Arayabiliyor

Yeni güncellemeyle Yandex.Navigasyon Türkçe sesli komutuyla kullanılabilir hale gelerek ekrana dokunmaya gerek kalmadan söylenen rotaya gidebiliyor.

Trafiğin çok yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere tüm Türkiye’de ücretsiz olarak kullanılan Yandex.Navigasyon, cihaza Yandex diye seslenilmesi ve nereye gitmek isteniyorsa oranın adının verilmesi, sesle rota oluşturma, arama yapma, kaza ve yol çalışmaları bildirimleri ekleme gibi imkanlar sağlıyor. Ekrana dokunmaya gerek kalmadan, birçok özelliği sesli komutlar yardımıyla çalışabilen yeni sürüm, sürücülerin uygulamayı hareket halindeyken daha güvenli bir şekilde kullanabilmelerini sağlıyor.

Semt ve mekan isimlerinin yanında gitmek istenen adresleri de sesli olarak belirtmek mümkün. Daha önceden uygulamaya kaydedilen ev ve iş gibi adreslere ulaşmak için de Yandex, eve gidelim ya da Yandex, işe gidelim demek yeterli oluyor.

Yandex.Navigasyon’un en çok kullanılan özellikleri arasında yer alan hız kamerası, trafik kazası ve yol çalışması ekleme özellikleri de yeni sürümle birlikte sesli komutlarla kullanılabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir