2016 Balık Avı Sezonu Ne Zaman Açılıyor

2015-2016 Balık Avı Sezonu Ne Zaman Açılıyor

2016 Balık Avı Sezonu ne zaman açılacak?
15 Nisan 2016 tarihinde av yasağı başlayacak. Av yasağı gırgır ve trol ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için 1 Eylül 2016’da, trol yöntemiyle avlananlar için 15 Eylül 2016 tarihinde sona erecek.

Su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önünde bulunduruluyor.

Su ürünleri avcılığında tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalarla balıkçılara yükümlülükler getirilmekte. Balıkçılar, faaliyetlerini Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre yürütmesi gerekiyor.

Balıkçıların düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynakların sürdürülebilir işletimi bakımından önem taşımakta.

Su ürünleri stokları üzerindeki aşırı av baskısının azaltılması, av ile av gücü arasındaki dengenin kurulması ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine, gemilerini avcılıktan çıkarmaları karşılığında destekleme ödemesi yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir