Türkiye Dahil Pek Çok Ülkeye İnternet Üzerinden Windows İle Saldırı Yapıldı

Türkiye Dahil Pek Çok Ülkeye İnternet Üzerinden Windows İle Saldırı Yapıldı

İnternetin ve işletim sistemlerinin güvensiz olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hangi işletim sistemi versiyonu olursa olsun hangi cihazda olursa olsun hep mutlaka yazılımsal açıklar bulunuyor.

74 ülkede yüzbinden fazla bilgisayara internet üzerinden aynı anda saldırı yapıldı ve ele geçirilen cihazlardaki veriler kilitlendi.

İnternet hırsızları bu verileri çözmek için 300 dolar talep etti.

İnternet suçluları Truva Atı ile Windows işletim sisteminin eski bir güvenlik açığını kullanmış. Saldırı özellikle Rusya’da etkili oldu.

Rusya’da İçişleri Bakanlığı ve devlete ait Sberbank’ın da siber saldırıdan etkilendiği açıklandı. İspanya’da Telefonica şirketi bu saldırıdan etkilenirken Almanya’da demiryolu şirketinin bilgi ekranı çöktü.

İngiltere’de ise saldırıya uğrayan Ulusal Sağlık Sistemi nedeniyle 16 hastane ameliyathanelerini kapatmak zorunda kaldı.

BTK, Türkiye’yi de etkisi altına alan zararlı yazılım saldırısına yönelik, USOM kriz masasının aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü ve gerekli önlemleri aldığını belirtti.

New York Times’da çıkan haberde, zararlı yazılımın NSA tarafından bulunan ve geliştirilen bir sistem açığını kullandığı iddia ediliyor.

Bilgisayarları Yazılımla Kilitleyerek Para İsteyen Programlara Sakın Para Ödemeyin Açma Yöntemi Burada

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir