Dünyaca Ünlü The Guardian Balat ile Fener’i Konu Aldı

Dünyaca Ünlü The Guardian Balat ile Fener'i Konu Aldı

İstanbul’da tarihi yarımadada Fatih Belediyesi’ne bağlı Fener ve Balat semtleri kültürel çeşitliliğiyle İngiliz yayını The Guardian’ın ilgisini çekti.

The Guardian bu semtler için, İstanbul’un yeni yaratıcı merkezi, Osmanlı esintilerini muhafaza ediyor başlığıyla bir makale yayınlayarak, geçmişte yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle bölge nüfusunun zamanla değiştiğine yer verildi. Yakın geçmişte çehresi değişmeye başlayan Fener ve Balat’ın eski sakinlerini tekrar ağırlamaya başladığına dikkat çekilen yazıda Balat’ın da çehresinin değiştiği, restorasyon süreciyle birlikte terk edilen ve harabeye dönmüş pek çok binanın restore edildiği; restore edilen tarihi binaların artık galeri, restoran ve atölye olarak kullanıldığının altı çizildi. Makalede eski sakinlerle birlikte sanatçılar ve tasarımcıların da bölgeye geri döndüğü belirtiliyor.

Konuyla ilgili Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir, “İlçemiz tekrar eski değerine kavuştu. Yıllar sonra geçmişteki değerine tekrar kavuşması ve bu etkinin Türkiye dışına taşması bizim için son derece mutluluk verici. Amacımız, tarihi Fener ve Balat semtlerimiz başta olmak üzere bölgeyi turizm, sanat ve tasarım dendiğinde dünyada akla ilk gelen yerlerden biri haline getirmek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir