Süpürge satın alırken nelere dikkat edilmeli

Süpürge satın alırken nelere dikkat edilmeli

Elektrikli süpürge satın alırken dikkat edilmesi gereken konular emiş gücü, motor gücü, sessiz çalışma, teknik servis imkanı ve rahat kullanım için uygun ergonomik tasarıma sahip olmasıdır.

Tüketicilerin sıklıkla karıştırdığı vahim hatalardan birisi motor gücü ile çekim gücünün aynı zannedilmesidir. Bir elektrik süpürgesinde belirtilen motor gücü harcağı elektrik sarfiyatını ifade etmektedir. Emiş gücü ise daha düşük değerlerde ve her ikisinin değerleri ayrı ayrı belirtilir. Avrupa Birliği gereksiz elektrik sarfiyatına neden olan 1600 watt’ın üstündeki motor gücüne sahip süpürgeleri yasakladı. 2017 yılından sonra 900 wattın üstündeki motor gücüne sahip olan tüm süpürgelerin üretimi yasaklanacak.

Airwat : Süpürgenin hava çekebilme gücü (emiş gücünü) gösteren temel değerdir.

Örneğin 1600 Watt motor gücü ve 350 Airwat emiş gücüne sahip bir süpürge, 2200 Watt motor gücü ve 350 Airwat emiş gücüne sahip bir süpürgeden daha iyidir. Çünkü daha az elektrik kullanarak aynı emiş gücüyle süpürme işlemi sağlar. Motor gücünde Watt değeri ne kadar yüksekse harcadığı enerji o kadar çoktur. Ancak motor gücü düşük emiş gücü ne kadar yüksekse o süpürge o kadar çok toz çekim gücüne sahiptir.

Şayet torbalı hazne kullanılacaksa süpürgedeki filtrenin temizlenmesi yenilenmesi gerekir aksi durumda emiş gücü düşecektir.

Alerjik bünyeye sahip kişiler astım, ev tozu gibi alerji ve bakterilere karşı özel filtre içeren modelleri tercih etmelidir.

Süpürgelerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise çıkardığı gürültüdür. Bu gürültü değerleri DB ile belirtilmektedir. 69 DB altındaki bütün modeller daha az ses çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir