Okula Giden Öğrenciler İçin Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanmalı

Okula Giden Öğrenciler İçin Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanmalı

Okula Giden Öğrenciler İçin Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanmalı

Okula götürülen beslenme çantasında dört besin grubunda bulunan besinlerden (Süt ve ürünleri grubu, et-yumurta – kurubaklagiller grubu, sebze ve meyve grubu ve ekmek ve tahıllar grubu) seçilerek hazırlanması yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması için önemlidir.

Öğrencilerin Beslenme çantasında sulu yemeklerin taşınması zor olduğu için kuru gıdalarla birlikte yanında bir içecek en uygun seçimdir. Bir sandviçte haşlanmış yumurta, peynir, ızgara köfte, haşlanmış et-tavuk grubu besinlerinden seçilen herhangi bir besin yanında mevsime uygun, iyi yıkanmış, taze sebze ve meyveler bulunmalıdır. ( Domates, salatalık, marul, havuç, mandalina ,elma, üzüm, kiraz, erik gibi.) Bunların yanında beslenme çantasında fındık veya ceviz bulunması da çocuğun beslenmesini enerji, protein ve mineraller açısından destekler. İçecek olarak ayran veya sütün (veya varsa taze sıkılmış meyve suyu) tercih edilmesi sağlıklı bir seçim olacaktır.

Ekmek arası sandviçe alternatif olarak 1-2 dilim börek beslenme çantasına konulabilir. Hazırlanan börek süt veya ayran ile tüketilmelidir. Bu durumda beslenme çantasında bir tane de meyve veya sebze bulunması dört besin grubunun sağlanması açısından gereklidir.

Sağlıklı bir beslenme çantası için, beslenme çantasının içinde bulunan besinler kadar temizliğine de dikkat edilmeli, çanta her gün temizlenmelidir.

Okulda mutlaka öğrenciler karınlarını doyurmalıdır çünkü aç karna dersleri algılamaları zorlaşacaktır. Ayrıca tansiyonu düşüren gıdalardan kaçınmak gerekir. Öğrencilerin daha dikkatli olabilmeleri için tansiyonlarını düşürebilecek gıdalar pek tercih edilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir