İnşaatlarda Kullanılan Kalitesiz İthal Demir Çelikler Tehlike Saçıyor

İtalyanlar Cezayir’e satamadığı standart dışı, sertifikasız ve paslanmış inşaat demirlerini, yaklaşık 1,5 yıl beklettikten sonra Türkiye’ye satıyor.

Türkiye’nin ithal ettiği standart dışı, sertifikasız ve paslanmış inşaat demirleri inşaatlarda kullanılarak, inşaat güvenliği için, tehlike oluşturuyor.

TS708 standardına uygunluk sertifikası bulunmayan bu ithal ürünlerin hiçbir koşulda Türkiye’deki inşaatlarda kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor. Konu gündeme gelmediği için bu çok tehlikeli durumun henüz farkına varılamamış durumda.

Bazı inşaat müteahhitleri, manipülasyon yaparak, Türkiye’de inşaat demiri arzında sıkıntı olduğunu belirtip Haziran ayı ilk haftasında, Türkiye’nin değişik limanlarına toplam 22 bin 500 ton İtalya menşeli TS 708 standardına uygun olmayan, sertifikasız, bekletilmiş ve paslanmış inşaat demiri indirildiği, indirme işlemlerinin sürdüğü belirtiliyor.

Standartlara uygun olmayan kalitesiz ürün bağlantıları engellenmediği takdirde bu durumun önümüzdeki dönemlerde artarak büyüyeceği ve yapılan inşaatlarda tehlikeler ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İnşaatlarda Kullanılan Kalitesiz İthal Çeliklere Kim Dur Diyecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir