Sevgililer Günü Bahanesiyle İnternette Aşk Arayan Dolandırıcılara Dikkat

Sevgililer Günü Bahanesiyle İnternette Aşk Arayan Dolandırıcılara Dikkat

Gelişen teknolojiyle günümüzde internet ve sosyal medyada aşk arayanlarda artış gözleniyor. Ancak bu ortamlar aşk arayanlardan çok dolandırıcıların uğrak yeri olmuş durumda. ESET antivirüs güvenlik firması özellikle 14 Şubat sevgililer günü öncesinde aşk ve gül içerek konu ve mesajlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Dünya çapındaki internet suçluları sevgililer gününde bilgisayarlara zararlı yazılım bulaştırmak için bekliyor. Kullanıcılardaki merak duygusunu tetikleyerek virüs ya da zararlı yazılım içeren kutlama kartı, şiir, şarkı veya videolara yönlendiren adresler kullanılmakta.

Böylece kişinin internete girdiği cihazlara bu yazılımları bulaştırarak bilgisayar, tablet ya da telefondaki özel bilgilere ya da banka giriş şifreleri, kredi kartı bilgilerine ulaşılıyor.

Sevgililer Günü sadece çiftler için değil, bekarlar içinde sanal tuzaklar içeriyor. İngilizce ya da kötü bir Türkçe ile hazırlanan yabancı ve yalnız olduğunu yazan hanımlardan arkadaşlık mesajları alabilirler. Bu sahtekarlar, aşk arayan güzel bir bayan gibi görünmesine rağmen sonrasında acil paraya ihtiyacı olduğunu belirtip, para istemekte. Bunlara asla cevap verilmemeli attıkları mesajlar silinmelidir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer tehdit türü uygulamalar. Uygulamalara erişim izni verirken hangi bilgilere erişmek istendiğine dikkat edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir