İstanbul’un En Büyük Şehir Parkı Zeytinburnu’da Açıldı

İstanbul'un En Büyük Şehir Parkı Zeytinburnu'da Açıldı

Çırpıcı Şehir Parkı İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde açıldı. Park 150.000 m2 alanlık bölüm açıldı. 350.000 m2 alanda çalışmalar sürüyor parkın toplam boyutu 500 bin metrekare. Parkın içinde 5 tenis kortu, ikişer halı saha ve basketbol sahası, buz pisti, piknik alanı, yürüyüş yolu, yeşil alan, fitness salonu, koşu ve bisiklet parkuru, İBB Sosyal Tesisleri, otopark, macera alanları ve oyun parkları bulunuyor.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Samimi söylüyorum, siyasete makam mevki için değil insana hizmet için atıldım. Gayemiz bu şehirde yaşayan insanların daha mutlu olması. Elbette metrobüste, metro da sorun var, bunları bizler de biliyoruz ve inanın her gün bunları çözüme kavuşturmak için çabalıyoruz. Belediye olarak devlete 1 lira borcumuz yok. Bakınız sadece 150 bin metrekarelik bu alanla beraber buradaki tüm yatırımlar, bize 121 milyon 962 bin 203 TL’ye mal oldu. Bunun daha 350 bin metrekaresi var. İkinci etap çalışmaları da devam ediyor. 500 bin metrekareyle Çırpıcı Şehir Parkı’nı tamamlamayı düşünüyoruz.

Çırpıcı Parkı’nın, Veliefendi’ye kadar uzanan kısmına 230 bin metrekarelik Belgrad Ormanı gibi bir orman yapacağız. Zeytinburnu’nda piknik yapılabilen dev bir orman kurmayı planlıyoruz. Bunun çalışmaları şu an devam ediyor. 350 bin metrekarelik alan tamamlandığında vatandaşlarımız, hafta sonu ailesiyle birlikte gelip piknik yapabileceği 230 bin metrekarelik yeşil alana kavuşacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir