AB Bu Yıl Vizesiz Seyahat Uygulamasını Türkiye’ye Çıkarmak Zorunda

AB Bu Yıl Vizesiz Seyahat Uygulamasını Türkiye'ye Çıkarmak Zorunda

AB Türkiye için vizesiz seyahat uygulamasını çıkarmak zorunda kalacak aksi takdirde milyonlarca mülteci ile uğraşmak ve harcama yapmak zorunda kalacak.

Avrupa Birliği Türkiye’ye Schengen Vizesini kaldırmak için 16 Aralık 2013 tarihinde Geri Kabul Anlaşması imzalattı ve Türkiye ile AB arasında Vize Muafiyeti Diyaloğu bu tarihte resmen başladı.

Anlaşmaya göre Avrupa ülkeleri bu yıl vize uygulamasını kaldırmazsa Türkiye anlaşmayı iptal edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan geri kabul anlaşmasının iptal edilebileceğini daha önce açıklamıştı.

Vize muafiyeti süreci tamamlanırsa, tüm Türk vatandaşlarının, AB üyesi ülkelere 3 aya kadar vizesiz seyahati mümkün olacak.

Türk vatandaşlarına vize muafiyeti gerçekleştiğinde, Schengen Alanı’na dâhil olan tüm ülkelere vizesiz olarak gidilebilecek.

AB sığınmacıları başından savmak için, Türkiye’ye sığınmacı anlaşması kapsamında vize muafiyeti sözü vermişti.

Bulgaristan İçişleri bakanı, Bulgaristan’a yasadışı yollarla girmeye çalışarak yakalanan mülteci sayısının Türkiye ile geri kabul anlaşmasından sonra yüzde 30 oranında azaldığını belirtmişti.

Geri kabul anlaşması iptal olursa mülteci sorununu çözemeyen AB’nin Yunanistan, İtalya ve Kuzey Afrika gibi ülkelerde büyük kamplar kurması gerekecek ve bu durum daha çok maliyet getirecek. Bu nedenle bu yıl vizesiz seyahat uygulamasını Türkiye’ye çıkarmak zorunda kalabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir