Hollanda Tatil sitesinden Alanya’ya 2016 yılı En İyi Tatil Şehri Ödülü

Hollanda Tatil sitesinden Alanya'ya 2016 yılı En İyi Tatil Şehri Ödülü

Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen turizm fuarında, Hollanda’nın en popüler tatil sitesi Reisgraag tarafından yapılan yarışmada, Alanya 2016 yılının En İyi Tatil Şehri kategorisinde 1. oldu.

Ödül hakkında bilgi veren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı(ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Bu ödül Alanya ile Kültür ve Turizm Bakanlığının gurur kaynağı olmuştur. Ocak ayında Hollanda’nın Utrech şehrinde düzenlediğimiz turizm fuarında ödüle layık görüldü. Bu tatil sitesi tarafsız bir websitesi. Dünyanın çeşitli turizm destinasyonlarını gezen 6 bin kişi arasından puanlamayı yaptı ve Alanya 1. sırada yer aldı.

Başka kategorilerde ödül alan ülkelerde oldu. Fakat şehir olarak Alanya en iyi şehir, Paris de en popüler şehir seçildi. Şu an bu site yöneticileri ile irtibat halindeyiz. Yeni bir yarışma düzenleyeceğiz. Alanya hakkında 5 soru soracağız. Bilen 4 kişiye 1 hafta Alanya tatili vereceğiz” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu yıl ki turizmle ilgili haberlerin umudumuzu kırmasına fırsat vermeden hedeflerimizi büyütmeye devam etmeliyiz. Ben de bir yerel yönetici olarak sizlerin yanında durup, EMIT, ITB Berlin gibi fuarlara katılıyorum. Gelecek hafta da İran’da düzenlenecek bir fuara katılacağım. Alışılmışın dışına çıkıp hedef büyütmeliyiz. Yeni destinasyonlar, yeni pazarlar oluşturmak zorundayız. Her zaman iddia ettiğim gibi Alanya dünyanın en güzel şehridir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir