Bulgaristan’daki Şişecam Firmaları Satışları Yüzde 22 Artırdı

Bulgaristan'daki Şişecam Firmaları Satışları Yüzde 22 Artırdı

Avrupa’da cam şişe sektöründe önde gelen üretici olan Türk kuruluşu Şişecam Topluluğu’na ait Bulgaristan’ın Eski Cuma şehrinde bulunan üretim tesisleri 2016 yılında satışlarını yüzde 22 oranında artırdı. Bu artışın nedeni geçen yılın başında şirketin gerçekleştirdiği faaliyeti 3 firma arasında paylaştırmasından kaynaklandı.

Halihazırda Bulgaristan’da Şişecam Şirketi’ne bağlı “Trakya Glass”, “Paşabahçe” ve “Şişecam Otomotiv” şirketlerinin toplam karı geçen yılda 2,5 misli arttı.

Paylaşım yapılan firmalar, düz, beyaz eşya ve otomotiv camı olmak üzere farklı türden cam üretimlerini üstlendi.

Şirketlerin toplam net karı 2016 yılında yüzde 167 arttı. Bu karın elde edilmesine en büyük katkıyı Trakya Glas Şirketi sağladı. Fakat karlılık oranı bakımından otomobil camı üretimi yapan Şişecam Otomotiv Bulgaristan Şirketi yüzde 13,4 oranıyla önde bulunuyor.

10 yılı aşkın bir süredir Bulgaristan’da faaliyette bulunan şirketin 2017 yılında lamine oto cam üretmeye başlaması da yapılan planlar arasında.

Şirket topluluğu, 2016 yılında gerçekleştirdiği satışlardan 2,8 milyar dolar gelir elde etti, toplam karı ise 345 milyon dolara ulaştı. Şişecam’ın 13 devlette toplam 44 fabrikası bulunuyor. 2016 yılı sonu itibariyle Şişecam’ın çalışan sayısı 21 715 kişidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir