Mars Çikolatalarında Ölümcül Bakteri Riski

Mars Çikolatalarında Ölümcül Bakteri Riski

Amerikan merkezli çikolata, sakız ve şeker ürünleri üreten Mars firması, İngiltere ve İrlanda’da bazı çikolataları geri çağırıyor.

Mars Galaxy’nin Milk, Counters, Minstrels ve Maltesers Teasers ürünlerinde ölümcül salmonella bakterisi riski taşıdığı açıklandı. Bu bakterinin neden olduğu enfeksiyona karşı, önlem alınmadığı takdirde çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Geri çağırılan ürünler:
Galaxy Milk 200g bar
Galaxy Milk 4x42g multipack bar
Galazy Milk 42g bar
Galaxy Counters 78g treat bag
Galaxy Counters 112g pouch
Maltesers Teasers 35g bar
Galaxy Minstrels 118g Pouch

Firmanın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Rutin kontrollerimiz sırasında çikolatayı yapmak için kullanılan hammaddelerde salmonella bulunabileceğini tespit ettik. Önlem olarak, belirtilen ürünleri toplatıyoruz.

Etkilenen ürünlerin artık satılmadığından emin olmak için gıda güvenliği yetkilileri ve müşterilerimizle yakın işbirliği içindeyiz.

Yukarıda listelenen ürünlerden birine sahipseniz yemeyin, geri dönüşü için lütfen ürünü muhafaza edip tüketici bakım ekibimizle iletişime geçin” dedi.

Firma geçtiğimiz yıl Mars ve Snickers marka çikolatalar, Milky Way Mini, Miniatures ve Celebrations markalı ürünlerinde plastik parçası bulunduğu için 55 ülkede milyonlarca çikolatayı geri çağırma kararı almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir