Siyasilerin Gürültü ve Görüntü Kirliliği Yaparak Vatandaşlara Seçim Eziyeti Başlıyor

Siyasilerin Gürültü ve Görüntü Kirliliği Yaparak Vatandaşlara Seçim Eziyeti Başlıyor

10 Mart 2015 Salı gününden itibaren Vatandaşlara Seçim otobüsleriyle gürültü eziyeti başlayacak 6 Haziran 2015 Cumartesi saat: 18.00’e kadar gürültü çilesi sürecek. Milletvekili adayları ve partililer kiraladıkları araçlarla vatandaşları yüksek sesli müzikler, marşlarla rahatsız edecek.

Türkiye’de seçim zamanı kadar görüntü ve ses kirliliği olmuyor.

Seçim araçlarıyla gürültü yapmaktan çekinmeyen siyasiler, vatandaşları günün her saati yüksek seslerle rahatsız edecek bir seçim dönemine daha başlayacak. Halk sessiz huzurlu bir ortam isterken siyasiler her seçim döneminde halkın bu huzurunu yüksek seslerle kaçırıyor.

Aşırı gürültü nedeniyle çevreye verilen rahatsızlıktan en çok etkilenenler; Bebekler, Yaşlılar, Hastalar, Öğrenciler, Gece çalışıp gündüz uyuyan çalışanlar ve alt katlarda oturan mahalle sakinleri oluyor.

Çağın gerisinde kalan bu yöntemlerle oy topladığını zanneden siyasiler oy kaybettiğinin farkında bile değil. Bu konularla ilgili halka anketler yaptırsalar gerçekleri görecekler. Ülke genelinin büyük bir çoğunluğu seçim dönemlerinde gürültü ve görüntü kirliliği istemiyor. Bunları yapanlara karşı tutuğu parti bile olsa öfkeleniyor.

Türkiye’de son 50 yılda değişmeyen tek şey siyasilerin gürültü ve görüntü kirliliği yaparak oy istemeleri oldu.

Hem gürültü yaparak rahatsızlık veriliyor hemde milyarlarca TL boşa harcanıyor. Vatandaşlar bu gereksiz israflı ve rahatsızlık veren uygulamaların biran önce son bulmasını bekliyor.

Partilerden projelerini anlatan CD ya da SD Kart veya flash bellek dağıtmalarını bekliyor avaz avaz bağırıp her yere parti bayrakları asarak gereksiz masraf yapmadan çevreyi rahatsız etmeden ve kirletmeden elektronik ortamda çağa uygun hareket etmelerini istiyor.

Tüm siyasilerden istenen; gürültü yapan seçim arabalarının yasaklanması, Bilboard, bina ve sokaklara asılan yapıştırılan parti bayrakları vs. malzemelerin yasaklanması. Böylece hem gereksiz israf önlenerek tasarruf yapılacak hem de gürültü ve görüntü kirliliği olmayacak.

Milletvekili adayları gürültüden uzak hoş bir görünümde seçime katılmalıdır. Çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen davranışlardan kaçınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir