İnternete Bağlanan Cihazlar İlişkileri Olumsuz Etkiliyor

İnternete Bağlanan Cihazlar İlişkileri Olumsuz Etkiliyor

Intel Security, tarafından yapılan araştırmada, akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar gibi internete bağlı cihazlar her gün daha çok kullanıldıkça ilişkiler de bu kullanımdan hem olumlu hem de olumsuz olarak etkilendiği görüldü.

Erişkinlerin evde çevrimiçi geçirdiği zamanla, başkalarıyla yüz yüze geçirdiği zaman hemen hemen aynı fakat katılımcıların yüzde 40’ı, sevgilisiyle baş başayken diğerinin kendi cihazına ondan daha çok ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Aynı durum yeni başlamakta olan ilişkiler için de geçerli, Intel Security’nin anketine katılanların üçte biri ilk buluşmada, karşısındaki insanın cihaza olan ilgisiyle yarışmak zorunda kaldığını söylüyor.

Katılımcıların yüzde 45’i, diğer insanlarla ortam paylaşılmasına rağmen cihazla çok uğraşıldığı için arkadaşıyla, sevgilisiyle veya ailesinden biriyle tartışma yaşandığını belirtiyor.

Ankete katılan çiftlerin yüzde 30’a yakını sosyal medya hesaplarının şifrelerini, yüzde 28’i kişisel e-posta parolalarını birbiriyle paylaşırken katılımcıların yüzde 20’den fazlası çalıştığı yere özel cihazları ve hesapları sevgilileriyle paylaştığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir