Türkiye’de Aşiret Liderleri Sömürgeci Ülkelere Tepki Göstermek İçin Toplanıyor

Türkiye'de Aşiret Liderleri Sömürgeci Ülkelere Tepki Göstermek İçin Toplanıyor

Van’da 16 şehirden 181 aşiret lideri sömürgeci ülkelere tepki göstermek için bir otelde yapacakları ortak basın açıklamasıyla devletin yanında ve terörün karşısında olduklarını sömürgeci ülkelerin oyunlarının bir parçası olmayacaklarının mesajını verecek.

Burukan aşiretinin önde gelenlerinden iş adamı Zahir Kandaşoğlu, Kürtlerin Osmanlı döneminde yaptıkları her şey ortadadır. Birinci Dünya Savaşı’nda da yaptıkları ortadadır. Kürtleri ne zannediyorlar, Aşiretleri ne zannediyorlar. Ben ciddi bir şekilde bunları kınıyorum. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Bölgede Kürtler üzerinden oynanan bir oyun var ve bunun sıkıntısını yıllardan beri çekiyoruz.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi aşiretleri kendini satmışlar gibi haberler çok yanlıştır. Bu kelime bütün bölgeyi kapsıyor. Biz devletimizi satıp, başka ülkelere gizli gizli plan yapanlara peşkeş çekmeyiz. Bu tür hain planları Kürt, Türk, Arap hangi ırktan geliyorsa gelsin hepsini de reddediyoruz. Bu ihaneti yapan kişileri kabul etmiyoruz, dedi.

Küresünniler aşiretinin önde geleni ve Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Atacan; Bu konuda hiç kimse aşiretlerimizin nabzını ölçmeye kalkmasın. Bizler birliktelikle bu tür illegal yapıların en kısa süre içerisinde bertaraf edileceğine inanıyoruz. Çünkü buradaki aşiretler toprak ağalığı gibi aşiret yapısında değildirler. Burada ki aşiretler aile birlikteliğidir. İllegal yapıların ülkemizi bölmeye, parçalamaya yönelik tavırlarına karşı birlik ve bütünlük içerisinde Aşiretlerin hareket etmeleri çok anlamlıdır. Şunu açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki doğudaki aşiretlerimiz gerçekten devletin sadık savunucularıdırlar. Küresünniler aşireti olarak da devletimizi ve hükümetimizin yanında yer almaktan onur duyuyoruz, dedi.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaşayan kanaat önderlerinden Abdulkerim Çevik; Bölgemiz kalkınsın, ülkemiz kalkınsın. Biz savaş, kan, gözyaşı istemiyoruz. Biz diyoruz ki bütün Müslümanlar kardeştir. Hiçbir Müslüman hiçbir Müslümana zarar vermesin. Zarar verdiği zaman dünyada ve ahirette vebali çoktur. Biz sımsıkı İslam’a sarılırsak İslam bütün sorunlarımızı çözer. İslam’dan uzak olduğumuz için bu bela musibet başımıza geliyor. Hep beraber Kuran’a sarılalım. Bu açıdan aşiret liderlerinin barış amaçlı, kaynaşma amaçlı, bu kanın durdurulması amacıyla yapacakları bu toplantıyı destekliyoruz, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir