Bursa’da Çöp Depolanan Yerler Yeşillik Alana Dönüştürülüyor

Bursa'da Çöp Depolanan Yerler Yeşillik Alana Dönüştürülüyor

Daha yaşanabilir sağlıklı bir kent için ve tabiyat kirletilen çevrenin hesabını sormadan çevre yatırımlarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesinde 5.000 m2 alanda, Orhangazi İlçesi Yeniköy Mahallesinde 7.500 m2 alanda, Çakırlı mahallesinde 10.000 m2 alanda, İnegöl İlçesi Cerrah Mahallesinde 2.500 m2 alanda ve Yenice Mahallesinde 18.000 m2 alanda, İznik İlçesi Elbeyli mahallesinde 2.500 m2 alanda son olarak İznik ilçesi Boyalıca mahallesinde 9.000 m2 alanda bulunan çöp depolama alanı rehabilitasyon çalışmasını tamamladı.

Yeşil alana dönüştürülen çöp sahaları; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprakla kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çitle çevriliyor.

Bursa’da bulunan 29 adet çöp depolama alanından 7’si temizlenerek toplamda 35 bin m2 yeşil alan Bursa’ya kazandırıldı. Temizleme çalışmaları; Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Yenişehir ilçelerinde bulunan çöp depolama sahalarıyla devam edecek.

Türkiye’deki tüm belediyelerin bir an önce bu tür projeleri hayata geçirmesi gerekiyor. Giderek kirletilen dünya yavaş yavaş bunun hesabını insanlara sormaya başladı. Doğayı doğal ortamına kazandırmadıkça tabiat bunun acısını insanlardan çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir