Yaşlanmayı Önleyici Doğal İpuçları

Yaşlanmayı Önleyici Doğal İpuçları
Herkes genç ve güzel gözükmek ister. Yaşlanmayı önleyemeyiz fakat atılacak birkaç adım ile bunu geciktirebiliriz. İşte genç kalmak için birkaç ipucu:

– Diyet:

Beslenme genç kalma konusunda önemli bir rol oynar, dengeli beslenmeli, çiğ sebze ve meyve tüketilmeli. Fast food, kızartılmış yiyeceklerden kaçınmalı, kişiyi yaşlı gösteren şekerden uzak durulmalıdır. Antioksidan etkisi olan ve bedeni temizleyen yeşil çay içilmeli, yaş ilerledikçe daha kolay hazmedilen yiyeceklere yönelmelidir.

– Yoga:

Yoga’nın Hindistan’da 5000 yıl kadar önce çıktığı söylenir, düzenli yapıldığı takdirde yaşlanmayı bile güzel bir hale getirir. Vücuda esneklik kazandırır, bağışıklık sistemini geliştirir, cildin yaşlanmasını yavaşlatır ve genç kalmayı sağlar. Sadece fiziksel değil zihinsel faydaları da vardır, kişinin kendine güvenini geliştirir.

– Uyku:

Düzenli uyku sadece gençleştirmekle kalmaz ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve genç kalmayı sağlar.

– Masaj:

Cilt, yaşı gösterir. Bu yüzden nemli ve sağlıklı tutulmalıdır, 15 günde bir badem ve hindistancevizi yağı ile yapılan masaj rahatlamanızı sağlar ve enerji verir. Kan dolaşımını hızlandırır, kırışıklıkları önler. Tok karnına ya da hastayken masaj yapılmamalıdır.

– Ruh Sağlığı:

Kendinizi her zaman meşgul tutun. Bulmaca çözün, sudoku oynayın, kitap okuyun, yeni hobiler edinin, arkadaşlık ve aile ilişkilerini sıkı tutun, iyimser olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir