Android İşletim Sistemi Windows Tekeline Son Verdi

Android İşletim Sistemi Windows Tekeline Son Verdi

Yıllarca Microsoft’un çöken hantal işletim sistemi Windows, tekel olmanın avantajını kullanıyordu. Bilgisayar oyun yazılımlarının genellikle Windows’ta çalışması bu işletim sistemini, devamlı çökmesine, yamanmasına ve hantal olmasına rağmen kullanıcılar tarafından tercih edilmek zorunda bırakıyordu. Windows XP versiyonuyla zirve yapmasına rağmen bunu sürdürmek yerine yeni arayışlara gitti ve XP’den sonra Windows düşüş yaşamaya başladı. Çok sayıda hamleler yapılması da bu düşüşe mani olamadı.

Artık Android işletim sistemi o kadar fazla yaygınlaştı ki, 100 TL’ye satılan bir cihazda da 4 bin TL fiyat etiketine sahip bir telefonda da bulunuyor.

Windows işletim sistemleri Android’ten önce mobil cihazlarda kullanılsa da Google, arama motoru sayesinde kullanıcıların yaptığı aramalara göre işletim sistemi üretip zirveye çıktı ve Microsoft’un cihazlardaki Windows tekelini kırdı.

Artık Android sadece mobil işletim sistemlerini değil Windows’un liderliğini bile tehdit ediyor.

StatCounter’ın şubat raporunda Windows ve Android neredeyse aynı noktaya gelmiş durumda. Android’in yüzde 37,4 kullanım oranına sahip olduğu görülürken bu oranın Windows’ta yüzde 38,6 olması dikkat çekiyor. iOS’in kullanım oranı yüzde 12,99 olarak göze çarparken diğer işletim sistemlerinin kullanım oranı yüzde 10’un altında kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir