YGS ye Nasıl Çalışmalıyım Etkili Çalışma Programları YGS Çalışma Programı

YGS ye Nasıl Çalışmalıyım Etkili Çalışma Programları YGS Çalışma Programı

YGS’ye nasıl çalışmalıyım? diye düşünen üniversite adaylarına rehber olması için bazı tüyolar bu haberimizde.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) hazırlanan öğrenciler çalıştıkları konuları defalarca tekrarlamak yerine kısa cevaplı deneme testleri çözerek daha başarılı oluyor. Ayrıca sınava hazırlık süresince yedikleriniz ve içtikleriniz çok önemli.

YGS’de başarı için yeterli, dengeli, sağlıklı gıdalar tüketerek düzenli çalışmak şart. Stres nedeniyle şekerli gıdaları tüketmemek için yeterli miktarlarda kalori almaya, protein, karbonhidrat, yağ, sebze ve meyve grubundan gıdaları tüketmeye önem vermek gerekiyor.

Günde bir adet muz yemek gerekir. Sardalya, ton, somon gibi balıklar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, et, yumurta, ceviz, fıstık, badem, A ve C vitamini bakımından zengin havuç, portakal, taze fasulye gibi taze meyve ve sebzeler veya kuru meyveler tercih edilmeli.

Kafeinli içecekler ve enerji içecekleri kalp çarpıntısı, huzursuzluk, korku ve endişeye neden olmakta. Bu içeceklerin yerine C vitamin içeriği yüksek, sakinleştirici özelliği olan papatya, adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları veya taze sıkılmış meyve suları tercih edilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir