Türkiye’nin Tamamı Yerli Üretim Olan İlk Elektrikli Otobüsü Üretildi

Türkiye'nin Tamamı Yerli Üretim Olan İlk Elektrikli Otobüsü ÜretildiTürkiye'nin Tamamı Yerli Üretim Olan İlk Elektrikli Otobüsü Üretildi

Türkiye otobüs pazarı markası TEMSA ile Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN tarafından, tamamı yerli olan milli elektrikli otobüs Avenue EV üretilerek yola çıktı. Avenue EV’i farklılaştıran en önemli özellik sadece 8 dakika gibi bir sürede şarj olup, uzun menzil yol alabilmesi.

Çevreci otobüs 8 dakikada tam şarja ulaşabilen hızlı şarj özelliği sayesinde duraklarda kısa süreli şarjlarla kesintisiz hizmet sunuyor. Yeni bir teknik olan bataryaların hızlı şarj imkânıyla otobüsler rotalarında belirlenecek duraklarında çok kısa sürede tam şarjlı hale gelebilmekte

Elektrikli çekiş sistemi ile sıfır karbon emisyonuna sahip, aynı zamanda sessiz, konforlu, yüksek performanslı ve son teknolojiyle donatıldı. Klima sistemleri ile yolcu kabini hem soğuk hem de sıcak havalarda konforlu seyahat imkânının yanı sıra araç içi internet ve veri bağlantısı opsiyonu da sunuyor.

Yerli elektrikli otobüste 35 oturma, 52 ayakta bekleme ve 1 tekerlekli sandalyeli yolcu kapasiteli.

Elektrikli çekiş sistemi sayesinde uzun süre bakım gerektirmeden yüksek verimle hizmet verebiliyor. Araç, tek sarjla 50 ila 70 kilometre mesefade gidebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir