G(irls)20 Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirildi

G(irls)20 Zirvesi İstanbul'da Gerçekleştirildi

Kadın iş gücü artışının global ekonomik hedeflere ulaşmadaki stratejik önemini geliştirmek için düzenlenen G(irls)20 Zirvesi, 5-6 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

G(irls)20 zirvesine Koç Holding’i temsilen katılan Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Koç Holding’in, 2006 yılında başlattığı “Ülkem İçin Projesinin 2015 – 2017 yılı temasını, Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum olarak belirlediğini, ayrıca, BM Kadın Birimi tarafından yürütülen HeForShe kampanyasının Türkiye’deki yerel ortağı olarak tüm erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu olmaya çağırdığını da hatırlattı.

Hakan Bulgurlu “Arçelik A.Ş. olarak, Topluluk politikalarıyla uyumlu şekilde genç kızların ve kadınların iş dünyasına kazandırılması ve bu alandaki varlıklarının güçlenmesi için uygulamalar geliştiriyoruz. Staj programları için genç kızlarımızı önceliklendiriyor, yeni işe alımlarımızda kadınların oranlarını artırıyoruz. Üst düzey kadın yönetici sayımızda da anlamlı artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan kadınların iş ve aile hayatlarındaki dengeyi sağlamaları için destekleyici projeler hayata geçiriyor, sürekli eğitimlerle kariyer planlamalarına katkı sağlıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir