Reyes: Dünyanın Birçok Yerinde Yaşanan Çatışmaların Arkasında Hep Amerika Var

Dünyanın Birçok Yerinde Yaşanan Çatışmaların Arkasında Hep Amerika Var

Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes yaptığı açıklamada özetle şunları belirtti; Türkiye ile Venezuela’nın birçok ortak yanı var. İki ülke de Batı’nın baskısı altında. Düşmanlarımız aynı ve aynı emperyalist güçler tarafından tehdit ediliyoruz. Venezuela’ya kumpas kuranlarla Türkiye’ye kumpas kuranlar aynı.

Amerika, Avrupa Birliği ülkeleri ve emperyalizmin kullandığı basın yayın kuruluşları. Amerika ve Avrupa Birliği, Türkiye’nin ne karar alacağını dikte ettiremez. Türkiye’de Venezuela’da dış müdahalelere izin vermemelidir.

Türk halkında anti emperyalist damar kuvvetli. Bu da geleceğinin güvencesi.

Obama başkanlığı bırakmadan önce bir röportajında, “Biz dünyanın en güçlü devletiyiz. Bazı hükümetler bizim belirlediğimiz çizginin dışına çıkarsa bileklerini bükeriz” dedi. Şu anda yaşanan olayların nedeni de bu.

CIA Başkanı, Maduro iktidarını düşürmek için bütün planları yaptıklarını, Meksika ve Kolombiya ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Her şey çok açık değil mi? Halka her şey anlatılmalı.

Venezuela’da biz halka Amerika’nin gerçek niyetini anlattık. Türk halkı da gerçekleri öğrenmeli. Ülkeyi yönetenler karşılaştıkları baskıları halka anlatmalı. Ortadoğu’da, Filistin’de Türkiye’de yaşananların arkasındaki asıl güç halka gösterilmeli.
Amerika kendi topraklarına çekilirse dünyaya huzur gelir.

Dünyanın birçok yerinde, Ortadoğu’da Güney Amerika’da, Asya’da yaşanan çatışmaların arkasında hep Amerika var. Amerika kendi topraklarına çekilirse dünyaya huzur gelir. Latin Amerika’da Dünyada darbe olmayan ülke hangisidir? sorusuna Amerika Büyükelçiliğinin olmadığı ülke yanıtı verilir. Amerika dünyayı kendisi için yaratılmış gibi hareket ediyor.

Büyükelçi daha önce yaptığı açıklamalarda; Tarım için ayrılabilecek 30 milyon hektar alanları olduğunu, Türkiye’ye bol arazi tahsis edilebileceklerini ve bu araziler üzerine cami inşa edilebileceğini, 400 binden fazla Müslümanın Venezuela’da yaşadığını ve sanayi konusunda tecrübesi çok olan ve tarımın geliştirilmesi için Türk iş adamlarını Venezuela’ya çağırdıklarını ifade etmiş Venezuela’da bulunan Türk şirketler tarafından bin 448 konut yapıldığını belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir