Dünyanın Geceleri Güneş Enerjisiyle Çalışan İlk Santrali Nerede

Dünyanın 24 saat elektrik üretimi yapan ilk güneş enerji santrali İspanya’ya bağlı Endülüs özerk bölgesinde bulunuyor. Bölgenin başkenti ise Sevilla.
Dünyanın Geceleri Güneş Enerjisiyle Çalışan İlk Santrali Nerede

480 dönümlük arazinin üzerine 2 bin 650 güneş panelinden kurulan Gemasolar güneş enerjisini farklı bir teknoloji kullanarak üretiyor.

Güneş Panelleri, güneş ışınlarını kuleye yansıtıyor. 500 derecenin üstündeki tuz tanklarıyla ısı saklanıyor. Tuz elektrik üretim türbünlerini döndürmek için buhar çıkarma işinde kullanılıyor. Bu sayede depolama yapamayan diğer santrallere göre yüzde 60’dan fazla enerji üretimi gerçekleştiriliyor.

Enerji 500 dereceden daha yüksek sıcaklıkta erimiş tuzla dolu depolarda saklanıyor. Tuz , elektrik üreten türbünlerin dönmesi için buharın ortaya çıkmasında kullanılıyor. Gemasolar, 7/24 elektrik üretebilme özelliği sayesinde depolama kapasitesi olmayan bir santrale kıyasla yüzde 60 daha fazla enerji üretimi yapabiliyor. Standart güneş enerjisi santralleri yılda ortalam 1200 – 2000 saat çalışabilirken, Gemasolar yılda 6400 saat elektrik üretebiliyor.

Proje Güneş’e büyüteç tutarak kağıt yakılmasının büyük hali.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir