Microsoft Kendi Arama Motorunu Unuttu Yandex İle Anlaştı

Microsoft Kendi Arama Motorunu Unuttu Yandex İle Anlaştı

Microsoft, Windows 10’da yer alan Microsoft Edge ve Internet Explorer tarayıcılarında varsayılan arama motoru ve açılış sayfasından sonra Microsoft haber ve hizmet portalı MSN.com adresinde de artık Yandex arama motoru kullanılıyor.

Türkiye, Rusya, Belarus, Kazakistan, Ukrayna ve bölgedeki birçok ülkede MSN.com adresinde Yandex arama motoru kullanılmaya başlandı.

Yeni stratejisi doğrultusunda bireylerin ve kurumların daha fazlasını başarması için onlara teknolojiyle güç katmayı hedefleyen Microsoft, kendi arama motoru Bing yerine haber portalı MSN.com’da arama motoru olarak Yandex’e yer vermeye başladı.

Daha önce isim değişikliğine gitmesine rağmen arama motorunda istediği başarıyı Bing ile yakalayamayan Microsoft arama motorunda google’nin en büyük rakibi Yandex ile işbirliği yapmaya başladı. Bing daha önce Yahoo arama motoruyla birleşsede başarılı olamamıştı. Belki önümüzdeki dönemlerde Bing ile Yandex birleşmesi gündeme gelebilir. Google arama motoruna ilk kez bu kadar büyük çaplı bir rakip Yandex oldu.

Dünya çapında Google arama motoru yıllarca tek arama motoru düzeni olarak kalmasına rağmen son yıllarda bölgesel olarak farklı arama motorları yükselişe geçti. Rusya’da en çok Yandex, Çin’de en çok Baidu arama motoru kullanılıyor. Türkiye’de Yandex yükselişe geçmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir