Türkiye 2017 Dijital Dönüşüm Endeksine Göre Kabuğunu Kıran Ülkeler Arasında Yer Aldı

Türkiye 2017 Dijital Dönüşüm Endeksine Göre Kabuğunu Kıran Ülkeler Arasında Yer Aldı

Mastercard ile Tufts Üniversitesi The Fletcher School 60 ülkenin Dijital Dönüşüm Endeksini hazırladı. Bu ülkelerin dijital ekonomi gelişimi, teknoloji bütünleşmesi ve dijital dünyaya güven konusu değerlendirildi. Dünya nüfusunun neredeyse yarısının sanal olduğu günümüzde içlerinde Türkiye’nin de olduğu 60 ülkeyi rekabet gücü ve dijital pazar potansiyeli açısından inceliyor.

Türkiye dijitalleşme yolunda dengeli ve emin adımlarla ilerliyor ve bu sebeple yatırımcılar için cazip hale geliyor.

Türkiye raporda, 3. grupta kabuğunu kıran ülkeler içerisinde yer aldı. Ayrıca Çin, Kenya, Rusya, Hindistan, Malezya, Filipinler, Endonezya, Brezilya, Kolombiya, Şili ve Meksika dijital gelişim konusunda Türkiye ile birlikte hızlı ilerleme kaydeden, büyüyen ve yatırımcılar için cazip ülkeler olarak değerlendirilen diğer kabuğunu kıran ülkeler oldu.

Brezilya, Malezya, Meksika ve Türkiye’de akıllı telefon kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkelerde başı çekiyor. Bu ülkelerde internet altyapısına yapılan yatırımlar, dijitalleşmenin yaygınlaşmasını kolaylaştırıyor.

Ülkeleri internet ve internet altyapısı sağlama, tüketici talebi, yasal yapı ve yenileşime verilen önem başlıkları altındaki 170 gösterge üzerinden değerlendiren raporda dijitalleşme sıralamasında ilk onda İskandinav ülkelerinin yanı sıra İsviçre, Singapur, Güney Kore, İngiltere, Hong Kong ve Amerika bulunuyor.

Araştırmanın en önemli bulgularından biri; tüketicilerin dijital güveninin ülkenin dijital rekabet gücünü yakından etkilediği.

Raporda, hükümet politikalarının dijital ekonominin başarısı için en önemli konulardan biri olduğu belirtiliyor. Nakitsiz bir topluma ulaşmanın, sadece bu politikalarda gerekli düzenlemeler yapılmasıyla mümkün olduğu belirtiliyor.

Hükümet ve şirketler güveni sağlama konusunda garantör olarak görülüyorlar ve tüketicilerin güvenini oluşturmada sorumlu tutuluyorlar.

Özel sektörün kamu ile el ele vermesi ve iş birliği içinde olması gerektiğinin de altı çiziliyor. Dijital gelişimi ülkelerin kendilerine geri yatırım yapmak için kullanmaları gerektiği de raporda belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir