Diş Macunlarında Kullanılan Kanserojen Kimyasal Maddeler Nelerdir

Diş Macunlarında Kullanılan Kanserojen Kimyasal Maddeler Nelerdir

Piyasadaki diş macunlarının çoğu, paraben, PEG, SLES, triclosan gibi Kanser artırıcı ve sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilere, nefes darlığına veya ciltte tahrişe yol açan zararlı kimyasallar bulunmaktadır. Bu tür ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır.

Diş Macunlarında Kullanılan Kanserojen Kimyasallar;
Paraben: Paraben zararlı olarak bilinen kimyasal koruyuculardır.Vücutta birikerek pek çok hastalığa sebep oldukları düşünülmektedir.

SLS: Sodium laureth ether sulfate veya sodium laureth sulfate tahrişedici özelliği ile bilinmektedir. Dişin yapısına ve ağız içi mukoza tabakasına zarar verme eğilimindedir. Mukoz membran tarafından tutulur. Köpüren ürünlerde kullanılan bu maddelere fazla maruz kalmanın sonuçları arasında nefes darlığı ve çeşitli cilt tahrişleri gösteriliyor. Ayrıca vücutta 5 güne kadar kalabilen SLS bu sürede kalp, karaciğer, akciğer ve beyinde kalıcı kalıntılar bırakabiliyor. Üretim sürecine göre bu maddeye de kanserojen olduğu tartışılan kimyasallar ETHYLENE OXIDE ve 1,4-DIOXANE bulaşabiliyor.

Fluorid: Fluorid beyin ve kemiklerde birikme eğilimi olan bir maddedir. Özellikle bebekler ve çocuklar vücutlarından fluoridi uzaklaştıramazlar.

Triclosan: Triclosan böcek öldürücü olarak kullanılan bir maddedir. Ağız içerisindeki hem zararlı hem de yararlı bakterileri öldürerek ağzın doğal florasını bozmaktadır. Kanserojen bir maddedir.

Silica: Silica oldukça aşındırıcı yapısı ile dişin mine yapısının bozulmasına sebep olur. Ağız içinin pH dengesini bozar.

PEG (POLYETHYLENE GLYCOLS): Kıvam verici, çözücü, yumuşatıcı gibi işlevler için kullanılıyor. Kanserojen etilen oksit içerebiliyor ve sinir sistemini olumsuz etkileyebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir