Portekiz Turizimde Coştu Emlak Piyasası Uçtu

Portekiz Turizimde Coştu Emlak Piyasası Uçtu

Portekiz’e yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle güney sahilleri son yıllarda aşırı fazla turisti ağırlıyor. Yoğun ilgiyle Algarve bölgesi emlak fiyatları hızla yükseliyor. Lüks konut fiyatları astronomik seviyelerde.

Avrupa’nın en gözde yerleşim yerlerinden olan Loule ile birlikte Algarve‘deki altın üçgen olarak adlandırılan bölgeyi oluşturan Quinta do Lago ve Vale do Lobo’da uygun fiyata gayrimenkul bulmak çok zor. Denize manzaralı bir arsa 3 ile 5 milyon avrı arasında alıcı bulurken, Villalık bir arsanın ortalama değeri 1 milyon avro. Daha az boyutlu arsalar için 350 bin avro isteniyor.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelip Algarve bölgesinde emlak Fransızlar ve Belçikalılar genelde Sao Bras de Alportel ve Boliqueime arasındaki tepeliklere yerleşiyor. İngilizler ve İrlandalıların taleplerinde bir parça azalma görülüyor. Kuzey Avrupalılar ise bölgeyi yeni yeni keşfediyor.

Yatırım amaçlı gayrimenkul alan yabancılar yaklaşık 1,5 milyon avroya Algarve’de yazlık alıyor. Birkaç hafta tatilini yaptıktan sonra kısa süreli olarak kiraya verip, yaptığı masrafın bir bölümünü amorti ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir