Akıllı Şehir Toplu Taşıma Güvenliği

Yurt dışında pek çok ülkede akıllı toplu taşıma araçlarında internet güvenliğine karşı çalışmalar yapılıyor. Metro, otobüs, hafif raylı sistem ve akıllı şehirlerde bulunan operatörler için dahili güvenlik uygulamaları geliştiriliyor.

Gelişmiş ve akıllı bir toplu taşıma sistemi, modern ve rahat bir şehir için olmazsa olmazlar arasında. Ancak herhangi bir akıllı toplu taşıma sisteminde büyük ölçüde ağ haberleşmesi ve IT’den faydalanılıyor ve bu da sistemi ve şehri potansiyel evrensel saldırıların hedefi haline getiriyor. Bu nedenle güvenlik için her akıllı ulaşım projesi önemli.

Şehrin enerji, iletişim ve kamu güvenliği sistemleri ile nasıl etkileşim kurduğu dikkate alınmadan toplu taşımanın internet saldırılarına karşı korunması imkansızdır. Bu sistemlerden herhangi birinde oluşan en küçük bir zaafiyet, internet saldırganlarının diğer sistemlere sızmasını sağlar. İnternet suçlusu böylece çok sayıda soruna yol açarak şehir hayatının her alanını olumsuz bir şekilde etkileyerek ciddi anlamda ekonomik ve sosyal zarar verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir