Çin Sinsice Türkiye Aleyhine Hamleler Yaptı

Çin Sinsice Türkiye Aleyhine Hamleler Yaptı

Dünyanın merkezinde yer alan Türkiye’yi zaman zaman bazı ülkeler devre dışı bırakmaya çalışmakta ancak zamanla bunun böyle olamayacağını kötü tecrübeler yaşayarak anlamaktadır.

Türkiye’nin her yıl ithalatla milyarlarca dolar para kazandırdığı Çin sinsice iki ülkeye yaptırdığı limanlarla Türkiye’yi denizlerde devre dışı bıraktı. Türkiye tarihi ipek yolu projesini yeniden canlandırmaya çalışırken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Gürcistan’a yatırım yapan Çin, ipek yolu projesini ıskartaya çıkarttı.

https://youtu.be/g_auzP3y5OE?t=861

Çin, Gürcistan’ın batısında bulunan Anaklia’ya Türkiye’deki bütün limanların iki katı kapasitesine sahip bir liman yapıyor. Bu limana trenle gelip, Karadeniz’den deniz yoluyla Avrupa pazarlarına ulaşacak. Böylece ürün teslim süresini 10 güne düşürecek. Gürcistan’daki Anaklia limanı ile Romanya’nın Köstence limanı arasına trenferi ve Ro-Ro hattı kurarak Türkiye’yi devre dışı bırakacak.

Çin, Güney Kıbrıs’a liman yaptı ve böylelikle Türkiye’yi Akdenizde de devre dışı bırakmayı planlıyor.

Türkiye’nin Kazakistan’a narenciye ihracatını artırmak için Almatı’da organize edilen tanıtım etkinliğinde konuşan Narenciye Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Gürdoğan: “Çin, Gürcistan ve Kıbrıs Rum kesimini kullanarak Türkiye’yi by-pass etmeye çalışıyor. Biz de Kazakistan ile ortak Ro-Ro ve trenferi hattı kuralım, Kazakistan’ı üs yaparak atak yapalım. AB’ye alternatif pazar olacak bölge için acilen harekete geçmeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir