Intel Kadınlar İçin Akıllı Bileklik Tasarlattı

Intel Kadınlar İçin Akıllı Bileklik Tasarlattı
Intel Kadınlar İçin Akıllı Bileklik Tasarlattı

New York’ta gerçekleştirilecek Fashion Week kapsamında Intel ve Amerika’nın önde gelen moda evi Opening Ceremony düzenleyecekleri İlkbahar/Yaz 2015 Defilesi’nde beklenen akıllı bileklik MICA’yı ilk kez sergileyecek.

Akıllı bilekliği Adı My Intelligent Communication Accesory (Benim Akıllı İletişim Aksesuarım) ifadesinin baş harflerinden alan MICA, Opening Ceremony tarafından tasarlandı ve Intel tarafından üretildi. Gelişmiş iletişim yeteneklerinin yanı sıra eşsiz tasarımıyla kadınsı bir aksesuar olan MICA, üretim sürecinin başından sonuna kadar bir moda tasarım markası ve küresel bir teknoloji şirketinin ortak çalışması sonucunda ortaya çıktı.

Moda ve teknolojinin yakınsamasına yeni bir soluk getiren MICA, lüks kadın aksesuarlarına teknolojiyi entegre ederek kadının iş ile sosyal yaşamını bir araya getiriyor. MICA, kısa mesaj, toplantı uyarıları ve genel bildirimler gibi iletilerin kadınların bileklerine doğrudan ulaşmasını ve kadınların kesintisiz olarak bağlı kalmasını sağlıyor.

MICA’nın çığır açan tasarımı, yarı-değerli taşlar ve su yılanı derisini, iletişim yetenekleri ve kablosuz şarj desteğinin de dahil olduğu gelişmiş teknolojiyle buluşturuyor. Kavisli safir cam dokunmatik ekranı bulunan MICA, iki özel seçenekle tüketicilerle buluşacak. İlk tasarım Çin’den gelen inci, siyah su yılanı derisi ve Madagaskar’dan gelen lapis taşlarından oluşurken, ikinci tasarım Güney Afrika’dan Kaplan gözü, beyaz su yılanı derisi ve Rusya’dan gelen volkan camından (obsidyen cam) üretildi.

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı; 2018 yılında, dünyada 300 milyon giyilebilir cihaz olması bekleniyor. Bu rakamın gerçek olabilmesi için bu teknolojilerin spor, fitness ve teknolojik cihaz tutkunlarının ötesine geçtiğinden emin olmamız, herkesi oyuna girmesi için teşvik etmemiz gerekiyor. Kadınların iletişim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir mücevher olarak tanımlayabileceğimiz MICA da, öncelikle bir aksesuar, ikincil olarak bir teknoloji ürünü olarak tasarlandı. MICA gibi moda, stil ve teknolojiyi bir araya getiren ürünler yaygınlaştıkça giyilebilir teknolojiler hayatımıza çok daha hızlı girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir