Sosyal Medyada Dolandırıcılar Sahte Banka Hesaplarıyla Kandırıyor

Sosyal Medyada Dolandırıcılar Sahte Banka Hesaplarıyla Kandırıyor

Sosyal Medyada Dolandırıcılar Sahte Banka Hesaplarıyla Kandırıyor

Sosyal medya üzerinden banka reklamlarına dikkat edin. Bankalara ait olmayan hesapları anında şikayet edin ve engelleyin. Bir süredir dolandırıcılar, Türkiye’deki müşterilerin banka bilgilerini çalmak için Halkbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Denizbank gibi bankaların Twitter hesaplarını taklit ediyor.

Tanınmış bankaların hesaplarını taklit eden hesaplardan atılan promosyonlu tweet’ler, Twitter’ın reklam hizmeti kullanılarak öne çıkarılıyor böylece tüm kullanıcıların zaman akışına girebiliyor.

Genellikle ödüllerin dağıtıldığı çekiliş duyuruları yapılıyor. Bağlantılara tıklandığında internet bankacılığı ve banka kartı bilgilerinin girilmesi isteniyor ve bilgiler doğrudan dolandırıcıların eline geçiyor.

Bu dolandırıcıları tespit etmek için kullanıcı adında yazım hatası olup olmadığını kontrol edin. Yazım hatası bulunan hesaplar, dolandırıcılar tarafından açılmış olan sahte hesaplardır. Herhangi bir bankanın sitesine girmek için bağlantılara tıklamayın tüm adresi harf harf klavyeden yazarak banka sitelerine giriş yapın. Cihazınızda mutlaka bir dijital güvenlik yazılımı yüklü olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir