Cihazlara Virüs Yükleyen İnternet Dolandırıcılarının Tuzaklarına Dikkat Edilmeli

İnternet üzerinden yapılan kimlik avı saldırılarında büyük artış var.

Bilgisayar kullanan suçlular, internet hırsızları para kazanmak için kimlik avı dolandırıcılığı ve istenmeyen e-mail gönderme işlerine geçiş yaptı.

İnternet hırsızları artık kullanıcılar tarafından çok sıklıkla kullanılan bilinen hizmetler, sosyal paylaşım siteleri ya da finans kuruluşlarının mesajlarını taklit ederek kullanıcıların kimlik bilgi ve şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor.

İnternet kullanıcılarının bu tür tuzaklara düşmemesi için yapabilecekleri en iyi şey gelen ayarlardan maili kimden gönderildiğini kontrol etmek mail adresinin doğru olup olmadığına bakmak. Gelen maillerde gönderen adresi mutlaka kontrol edilerek eklenti vb. içeren mesajlar içeren maillerin doğrudan açılmaması gerekiyor.

Zararlı eklentilerileri cihazlara yüklemek için en çok Facebook bildirimleri yem olarak kullanıldı. Kullanıcılar facebook’ta karşılaşılabilecek sorunları çözmek için ekte bulunan eklentiyi yükleyiniz mesajlarıyla kandırılıyor. Buna inanan kullanıcı bilgisayarına zararlı programı yükleyerek internet hırsızlarının önünü açıp, kişisel bilgilerini internet hırsızlarına gönderiyor veya arkadaş listesinde bulunanlara virüslü mesajlar gönderilerek ya da farklı kötü amaçlı yazılımları cihaza yüklemek için uygun hale getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir