Hindistan Çelik Üretim Kapasitesini 300 Milyon Ton Yapmayı Hedefliyor

Hindistan Kamu Sektörü İştiraklarine ait arazilerde özel sektörle işbirliğinin geliştirilmesiyle 2030 yılına kadar var olan kapasiteyi 2 katı artırarak 300 milyon tona çıkaracak yeni çelik tesisleri kurmayı planlamakta.

Toprak istimlakının yeni yasada sorun olmasından ötürü Hükümet çelik konusunda iştirakları olan Kamu Sektörünün elindeki fazla arazileri özel sektörle ortak yatırım şeklinde kullanmayı planlamakta.

Bu politika çelik sektöründe Hindistan’da yatırımı planlayan yabancı firmalar açısından bir fırsat olacağı ve Doğrudan Yabancı Yatırımı artıracağı belirtiliyor.

Devlete ait kurumlar ithal çeliği eğer ülkede üretilemiyorsa kullanabileceklerdir. Bu politika devlet projelerinde yerli üretilmiş demir çelik ürünlerinin tercih edilmesini sağlayacaktır. Fiyat teklifinin henüz açılmadığı tüm devlet ihalelerinde geçerlidir. Singh, hükümetin yerli mevcut durumu rekabetçi oranlarda artırarak koklaşabilir taş kömürü ve diğer hammaddelerin ithalatını azaltmaya yönelik olarak da çalıştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir