Google Telekom Piyasasına Girmeye Hazırlanıyor

Google Telekom Piyasasına Girmeye Hazırlanıyor

Google, arama motoru hizmeti dışında çok sayıda farklı ürün ve hizmet sunan bir Amerikan firması. Akıllı telefon ve tablet üretirken ayrıca kendi kendine çalışan araçlar geliştiriyor.

Google arama motorunun amacı insanların daha çok internette vakit geçirerek arama yapıp reklamlara tıklamasını sağlamak. Bunu yapmak için veri planları satmaya başlayacak bu hamleyle telekom dünyasını sarsacak.

Google arama motorunun telekom internet piyasasına girmesi demek internet kullanıcıları için internetin çok fazla ucuzlayacağı anlamına geliyor.

Firmadan yapılan açıklamaya göre ilerleyen günlerde Akıllı telefon ve tabletler için veri planlarının satılacağı duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte Google arama motorunun telekom sektörüne gireceği kesinleşti.

Google yetkilisi önümüzdeki aylarda detaylı bilgilerin açıklanacağını belirtti.

Google firması şu anda geniş bant sağlayıcıların fiyat indirimine gitmelerini sağlamak için Amerika genelinde bazı marketlerde ultra hızlı fiber optik internet hizmetlerini ucuz fiyatlardan satıyor.

Google, önemli veri taşıyıcılarına daha iyi hizmetler sunmaları ya da müşterilerini rakiplerine kaptırmaları konusunda baskı yaparak indirimli veri planları önerecek, benzer bir şeyi wireless için de yapması muhtemel. Google’ın evlerdeki sabit kablolu internet erişimi için yapmaya çalıştığı şey bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir