Android İşletim Sistemi İnternet Hırsızlarının Gözdesi Oldu

Android İşletim Sistemi İnternet Hırsızlarının Gözdesi Oldu

Mobil taşınabilir internet erişimli cihazları hedef alan kötü amaçlı yazılımların yüzde 99’u Android işletim sistemleri için geliştirilmiş. İnternet Hırsızları için uzun süredir Android İşletim sistemi üzerinden dolandırıcılık yapmak popüler durumda ve en büyük hedef.

İnternet hırsızlarının Android platformuna ilgi göstermelerinin iki esas nedeni popülerlik ve işlevsellik. Kötü amaçlı bir yazılımla bir akıllı telefona kısa mesaj göndererek dolandırıcılık yapılabiliyor. Aynı zamanda akıllı telefon casus cihaza dönüştürülerek cihazdaki tüm arama, yazışma, sosyal ağ, ödeme hesap şifreleri gibi önemli bilgiler internet hırsızlarının eline geçebiliyor.

İnternet hırsızlıklarının yanında, cihazın kaybolma veya çalınması durumunda da yine telefondaki iş veya özel bilgi ve içerikler hırsızların eline geçebiliyor.

Tüm bu istenmeyen durumların önüne geçilebilmesi için Android cihazlara güvenlik ve antivirüs yazılımlarının yüklenmesi tavsiye ediliyor. Bazı güvenlik programları cihazın çalınma veya kaybolması durumunda tüm verilere erişimi kapatabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir