Belediyeler Altyapıya Önlem Almazsa Seller Nedeniyle Sınıfta Kalacak

Belediyeler Altyapıya Önlem Almazsa Seller Nedeniyle Sınıfta Kalacak

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi görevli Dr. Tuncay Özışık ve Alp Akoğlu tarafından hazırlanan 2017 Gök Olayları Yıllığı’na göre bu yıl 2 Ay tutulması yaşanacak ve bu tutulmalar Türkiye’den izlenebilecek.

11 Şubat 2017 Cumartesi günü Yarıgölge Ay Tutulması Türkiye’nin tamamından gözlenebilecek. 7 Ağustos 2017 Pazartesi günü Parçalı Ay Tutulması başlangıcı gözlenemeyecek ve gökyüzünde Ay’ın tamamı değil çeyreği kararacak.

Ay tutulması sellere neden olur mu? Türkiye’de sellerin görülmesi bekleniyor. Bu nedenle çok sayıda belediyenin sel baskınlarıyla sınıfta kalabileceği bir durum oluşabilir.

Türkiye’de gelgit su yüksekliğini genelde değiştiriyor.

Gelgit veya diğer adıyla med cezir, Güneş ve Ay tarafından Dünya’ya uygulanan kütle çekimi sonucunda Dünya yüzeyindeki denizlerin seviyesinin değişmesidir.

Gelgit sonucu suların kabarması sadece Ay’ın Dünyaya en yakın olduğu yerde değil aynı zamanda tam olarak Dünya’nın Ay’a en uzak bölgesinde de gerçekleşir.

Dünya’nın pek çok yerinde suların kabarması olayı bir kez Ay’a en yakın noktada bir kez de tam ters olduğu noktada olmak üzere 2 kez oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir