Pamuk Eller Yünlere Projesiyle Engellilere Battaniye Oluşturuluyor

Pamuk Eller Yünlere Projesiyle Engellilere Battaniye Oluşturuluyor

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi(KADEM) tarafından hazırlanan Pamuk Eller Yünlere projesi için 8 kişilik bir ekip, engelliler için yün motiflerden diz battaniyeleri oluşturuyor. Toplanan battaniyeleri, Bodrum Belediyesi engellilere tekerlekli sandalyelerinin içine koyması için teslim edilecek.

Bir ay önce başlayan projeye vatandaşlar gönüllü olarak yardım ve destek veriyor. Türkiye çapında 80 kişiden 2 bin 500 motif geldi. Bu motifleri KADEM ekibi birleştirerek battaniyeleri tamamlıyor.

Bir aylık bir süre içinde tamamlanan battaniye sayısı 40 oldu.

KADEM eğitmeni Hilal Karakaş şunları belirtti, “Tığ örgü bilmeyen şiş örgü yaptı; hiç örgü bilmeyen ise yün bağışı yapıyor. Vaktim var ama yünüm yok diyene ise bağışlanan yünler gönderiliyor. Onlar da motifleri oluşturuyor. Bu nedenle bu proje hem kapsamlı hem de uzun vadede devam edecek. Amacımız renkli motiflerle birlikte engelli vatandaşlarımızın önce yüreklerini sonra dizlerini ısıtmak ve onlara küçük bir hediye sunmak.

Herkesin bu duyarlı projeye bir şekilde destek vermesini bekliyoruz. Uzun bir süre devam edecek olan projeyi ileride de yaşlı vatandaşlarımıza omuz şalı olarak yapmayı ve ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Destekte bulunmak isteyenler, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ulaşması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir