Dikkat Mutfaklarda Kullanılan Granit Yüksek Radyasyon Yayıyor

Dikkat Mutfaklarda Kullanılan Granit Yüksek Radyasyon Yayıyor

Uzmanlar mermer tezgahların daha güvenli olduğunu çok az radyasyon içerdiğini ancak Granit tezgahların granit nedeniyle yoğun radyasyon içerdiğini belirtiyor.

Granit, yapıların dışında kullanılmakta fakat son dönemlerde ev içlerinde de kullanılmaya başlandı. Hem Çin’den ithal edilen hem de Türkiye’de üretilen Granitler, radyasyon bakımından oldukça yüksek bir kayaç türüdür.

Asla Granit malzeme ile döşeme, ıslak zeminli yer kaplama ve mutfak tezgahı yapılmamalı tava olarak kullanılmamalıdır.

Ev gibi kapalı yerlerde az radyasyon içeren malzemeler tercih edilmelidir.

Uzmanlar red balmoral taşının ithalatının yasaklanmasını istiyor. Pek çok yere kamu kuruluşu ve hastanelere en zararlı olan bu taş yaydığı radyasyonla akciğer kanserine neden oluyor.

Türkiye’de 2004 yılında 125 bin 30 ton olan granit üretimi 2009 yılında 324 bin 718 tona çıktı. Granit daha çok iş merkezleri, hastaneler, resmi daireler, kolejler, alışveriş merkezlerinde kullanılmakla birlikte evlerin dış mekânlarında, bahçelerdeki yürüme yollarında, duvar kenarlarına döşenen malzemelerde de kullanılmaktadır. Yaygın kullanılmasının sebepleri arasında dayanıklı ve sert bir malzeme olması sayılabilir. İnşaat sektöründeki AVM, Rezidans, Tower gibi büyük projelere olan yönelmenin artışıyla granit, mimarların tasarımlarında daha çok görmek istediği ürün haline gelmiştir.

Detaylı bilgi için:
Radon Granit ve Kanser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir